Mea culpa, messze nem írok eleget és elég gyakran — Pollner teljes joggal értetlenkedett (bár a lehető legpozitívabb, a lelkiismeretfurdalást csak növelő szavakkal), miért kerültem be én is az ominózus tucatba.

Persze kifogással tele a padlás.

Sokat gondolkoztam, miért — időt még többé-kevésbé tudnék szorítani, bár azért az nagyban függ a napi/heti terheléstől. Arra, jutottam, az egészségesnél súlyosabb perfekcionizmus lehet a valódi ok. Túl sokat görcsölök egy-egy bejegyzésen, hogy legyen értelme, üzenete, íve, értéke. Hogy — amennyire képességeim lehetővé teszik — maradandó legyen.

A péeres élete talán különösen nehéz: ritkán tudunk rámutatni valami kézzelfoghatóra, s azt mondani: ezt én alkottam. Ha jól végezzük a munkánkat, vagy nem látszik semmi, amit nem akartunk, hogy megjelenjen, vagy látszik, de más neve alatt. Persze láttam már újságcikket, amit tulajdonképpen én írtam (ctrl-c, ctrl-v, ugye), de ez nem az a kategória, amire büszke lehetnék.

Tökéleteset alkotni nehéz, gyomorszorító, rettentő dolog. Én meg, úgy fest, nem vagyok elég bátor, vagy kitartó, vagy elszánt. Legfeljebb ritkán. Az a baj, én vagyok a mérce, s a mérce csal.

Helyettem kis virág

Ellenben ha az ember néhány perc tökéletességre vágyik, elég megnézni a Weezer legújabb, “Pork and Beans” című klipjét — és persze a hozzá tartozó linkeket.

Cover of Weezer's Red AlbumA banda úgy gondolta, tiszteleg a YouTube nagyjai előtt. Annyi humor, kedvesség, emberség van ebben a videóban — még az olyan világszerte körberöhögött, megalázott tizenötpercesek, mint a tehetségtelen fekete nindzsa vagy Chris Crocker is kaptak egy lehetőséget, hogy… Nem, nem hogy visszavágjanak, inkább hogy kiköszörüljék a csorbát, némi öniróniával visszanyerhessék az önbecsülésüket.

Már ha egyáltalán elvesztették, tekintve, hogy a refrén, és a dal, utolsó sora így szól: “I don’t give a hoot about what you think.”

Ugyan jobbra a del.icio.us dobozban már ment, de annyira jó, hogy nem tudom megállni: a világtörténelem legjobb feltételes módú sajtóközleményéről olvastam.

“Expect a press release late Wednesday night regarding a new laptop case to ship this Friday if Steve Jobs announces a new laptop at Macworld tomorrow.”

Vagyis: hétfőn bejelentették, hogy ha kedden Steve Jobs új notebookot jelent be (megtette, ezt), akkor szerdán bejelentik a hozzá tartozó táskát, ami péntektől már kapható is lesz. Ha.

Gyönyörű. Vajh miért utálják az újságírók a péereseket?

Via Macworld.

Személyiségteszt a szilveszteri partira: melyik szuperhős vagy?

Személyiségteszt a szilveszteri partira: melyik szuperhős vagy? You are Spider-Man

Spider-Man
90%
Catwoman
80%
Green Lantern
75%
Hulk
65%
Superman
55%
Iron Man
50%
Robin
50%
The Flash
40%
Batman
35%
Supergirl
30%
Wonder Woman
20%
You are intelligent, witty, a bit geeky and have great power and responsibility.

Click here to take the “Which Superhero am I?” quiz…

Snakes on a Plane fan poszter

Talán az egész “Web 2.0” (akármi is legyen az) legabszurdabb jelensége a “Snakes on a Plane” című film, illetve a körülötte kialakult kultusz.

A történet röviden: a rend hős őre (Samuel L. “Mace Windu” Jackson) egy szemtanút szállít, akit a csúnya gonoszok bérgyilkossal akarnak eltetetni láb alól. E szakértő a legjobb módszernek azt találja, hogy mérges kígyókat enged szabadon egy transzkontinentális repülőjáraton. (Igen. Mindenki más is hangosan röhögött.)

A közröhejből hamarosan camp kultusz lett, amit lassan a készítők is felismertek. Amikor a komolyabbnak tűnő “121-es járat”-ra változtatták volna a címet, Jackson azzal fenyegetőzött, kilép—hiszen épp a cím miatt vállalta el a szerepet. Lol. A “rajongók” visszajelzései alapján tavasszal több jelenetet újraforgattak, s nemrégiben pályázatot hirdettek a TagWorld közösségi oldalon: a zenészek dalaikkal nevezhetnek, a felhasználók pedig szavazhatnak, melyik legyen a film betétdala. Itt egyébként a remekbe szabott előzetes reklámfilm is megtekinthető.

Most a Media Orchard azt írja, a nagy légitársaságok egy napilapban voltak kénytelenek válaszolni arra a körkérdésre, szállítanak-e kígyókat?!

A tanulság, már ha fogalmazhatok így. jó ideje mondom mindenkinek, aki (vesztére) meghallgat: lehet, hogy nem mindenki olvas ma blogokat, de a sajtó igen, s az érdekes vagy jól eladható témák előbb-utóbb a hagyományos médiába is bekerülnek.

Tényleg, vajon Malév-járatra vihetnék fel kígyót?

flickr fotó Konkurencia?, Szántó Balázs fotója.

A Duna Plaza tövében találtam, már az igazi one-stop-shop sem bírja a versenyt, az utolsó napokban úgy tűnik, már kötőjelre sem futotta…

A felirat: PR tanácsadás, Rendezvény szervezés, Grafikai tervezés, Kiadvány szerkesztés, Web designe (sic), Nyomdai kivitelezés

És persze: KIADÓ

Közeledik a Karácsony, itt az idő ajándékötleteket gyűjteni! Az öncélú linkgenerálás érdekében szubjektív javaslataim a hazai blogtér vezető képviselői (legalábbis akiket rendszeresen olvasok) számára, ABC-sorrendben:

Még pár, csak úgy:

Aki ismerte őket, bocs. Aki kimaradt, még több bocs, és respekt.

Banksy Hits New York’s Most Famous Museums

Hatalmas: egy brit graffittiművész/art terrorist magánkiállítást rendezett New York négy leghíresebb múzeumában (Met, MoMA, Brooklyn Musem, Természettudományi). Most komolyan, egy-két kiállítás, ún. műalkotás láttán kinek nem jutott még eszébe, hogy “ilyet én is tudok…”?

Íme a művek:

Tavaly a Louvre és a Tate voltak a célpontjai…

“My sister inspired me to do it. She was throwing away loads of my pictures one day and I asked her why. She said ‘It’s not like they’re going to be hanging in the Louvre.”

Két cambridge-i fizikus bonyolult számításokkal bebizonyította, hogy nem csak az ismert négy-öt csomóval lehet nyakkendőt kötni — hanem 85 féleképp… Először a Nature magazinban publikálták az eredményeiket — aztán könyvet is írtak a kutatásról.

Reni szerint “Szerencse, hogy ráérnek ilyesmire.” 😀

A BBspot ügynökei hihetetlen információt ástak elő: az SCO — az 1%-nyi Linux-felhasználó csúnya, gonosz jogsértését megelőzendő — az újszülöttek egy százalékát csecsemőkorukban lelövi, így ennyivel kevesebb felnőtt Linux júzer lesz! (Jó, kicsit ízléstelen poén, de azért szórakoztató…)

A másik verzió: az SCO nigériai ajánlata “Önnek“ és “BillG“-nek.

Az ugye nem nagy cucc, hogy az ember a Westend mozi előtt látja Aerobik Norbit és kőfejű, izé, kőnevű nejét. Na de ha az autós újságírás egyik ámokfutójával, Bazsó Gáborral, alias Nínó Karottával találkozik (kétszer is) a Media Marktban, na az azért már valami.

A gond az, hogy nehéz mivel megszólítani… Elég rosszul hangzik, hogy “helyes az a mosógép, amit néztél, a barátnőmnek is tetszik,” meg az is, hogy “Karotta, ne tedd vissza a Gran Turismo 3-at, tetszeni fog.” Kérdezhettem volna, hogy “mondd, mit szóltak a Mazdások, hogy úgy széthajtottátok azt a szegény RX-8-ast?,” vagy (és ez komolyan érdekelt volna!) “tényleg annyira bejött az az IS200-as?”

De a legrosszabb az lett volna, hogy “húúú, hatalmas rajongód vagyok, imádom a szájtot meg a tévéműsort is!”

Na azt tudja meg a rendőrség!

…és a taxiban ilyeneket hall az ember:

URH-n: “Nem tudom, miért, de a gyorsforgalmi végénél, a híd alatt kinn állnak traffipax-szal…”

Szintén: “Gyerekek, a villamos 10 perce nem tud felmenni a Haller utcai emelkedön…”

És még: a taxis meséli, hogy hallotta a rádióban, amint egy illetékes nmyilatkozik. Azért vannak most bajban, mert évek óta nem volt nagy hó, a hóekék meg ott poroosodtak a garázsban, úgyhogy inkább eladták öket a Budapest Airport Rt-nek…