Feltámadó analóg eszközök, avagy a hazai vulgármarketing új csúcsa

Fax-SPAM, 2010, MagyarországKi mondta, hogy a vulgármarketinges csak online támadhat? Félig közszolgálati jelleggel hadd osszam meg ezt a remekbe szabott ajánlatot, tegnap érkezett faxon. Bizonyára számos kis- és közepes vállalkozás, talán még komoly nagyvállalat (bankok! biztosítók! adó- és pénzügyi tanácsadók!) számára kínál egészen új, törvényes(!), hatékony és igazán ízléses eszközt a folyamatosan marketingüzenetekkel bombázott, fokozottan reklámkerülő célcsoportok elérésére! (Not.)

Külön felhívnám a figyelmet az ötös hármas számú előnyre, miszerint konkrétan a törvény bötűje nem tiltja. Tehát bizonyára rendben van. Meddőszórás? A reménybeli vevő idejének elfecsérlése? Egyszeri tranzakció hosszú távú kapcsolat helyett? Piha! A negyedéves számokat hozhatjuk vele.

Ha jobban belegondolok, ez utóbbi szempont miatt nem lepődnék meg, ha egy-egy hazai nagyvállalat tényleg beleugrana.

Facebook hozzászólások:

11 Responses to Feltámadó analóg eszközök, avagy a hazai vulgármarketing új csúcsa

 1. Fácsén már megvolt, de méltatlanul elfeledték: Feltámadó analóg eszközök, avagy a hazai vulgármarketing új csúcsa http://t.co/ewfN8Lm

  This comment was originally posted on Twitter

 2. A “faxon chatelek” mintájára: faxon spamelek! http://digs.by/9xuquI

  This comment was originally posted on Twitter

 3. Olvasom: Feltámadó analóg eszközök, avagy a hazai vulgármarketing új csúcsa http://bit.ly/9lGvgZ

  This comment was originally posted on Twitter

 4. Hát, pedig a faxra is ugyanaz a szabályozás vonatkozik, mint az e-mail-re. Abban viszont igaza van, hogy a cégek számára küldött reklám valóban szabályos. Tehát nem igazán pontos az, amit ír. A törvény vonatkozik rá, éppen ezért van lehetőség ilyet küldeni 🙂

  • Én pedig éppen ezért nem jelenthetem fel ““ meg mert van jobb dolgom is, pl. nyilvánosan kicikizem. 🙂

  • amellett, hogy lol (balázs, szép fogás!), a cégeket ezek szerint korlátlanul lehet szpemmelni? most már rémlik, hogy rájuk nem vonatkozik, de elsőre kérdez valaki, biztos nem ezt mondtam volna.

   • Attis, egyrészt ezer éve :), másrészt gyakorlatilag igen, a céges e-mail (és fax-szám) szabad préda…

    • hát bizony, valamikor irl is összefuthatnánk már.

     amúgy így már értelmet nyer az a sok “telefonbeszélgetésünkre hivatkozva” kezdetű szemét az inboxban, azok legalább úgy csinálnak, mintha. (ebből nekem a sok gyöngyszem közül az “akciósan faxmarketinges” fordulat tetszett a legjobban.)

 5. Az ilyen “A titkot most elárulom, de csak Önnek” levelek már eleve rosszul indítanak szerintem. Eszembe juttatja a régi Frei dosszié paródiát: “A legexklúzívabb riportok! Csak itt, csak most, csak Önöknek! Ha más is nézi, Önök ne nézzék!”

  • 😉 Lájk

 6. A legviccesebb számomra ebben, hogy ezt a listát e-mailben kínálták nemrégen nekem - arra vonatkozott a spam törvény, de kit érdekel? Elkezdtem visszaírni, de aztán úgy döntöttem - úgysem értik meg. Kiemelném a fax üzenet ellen hogy korántsem környezetkímélő.

Leave a Comment

Your email address will not be published.