E-mail marketing, magyarul

Már magyarul is beszél a Campagin Monitor e-mail marketing szolgáltatás, hamarosan középfokú nyelvvizsgázik a konkurens MailChimp.

Hátha valakit érdekel, hasznos lehet: mától magyarul is elérhető a Campaign Monitor e-mail marketing szolgáltatás “küldd tovább” és adatfrissítés funkciója. Minden más eddig is lokalizálható volt.

Küldtem javításokat a konkurens MailChimp fordításához is, elvileg a — hó végéig élesedő — következő verzióban frissítik, és nem kell többé a “kattintson a hálószemre” kifejezést olvasni… (Állítólag — a látszat ellenére — eredetileg sem a Google Translate-tel készült a magyar verzió, fordítóiroda és anyanyelvi tolmács dolgozott rajta.)

A Campaign Monitor e-mil marketing szolgáltatásA két szolgáltatás sokban hasonlít, bár azért akad számos apróság. A legnagyobb különbség talán az árazás: a MailChimp ajánl fix havidíjat (500 cím akárhány címlistán, korlátlan küldéssel havi 10 dollár), a Campaign Monitor csak darabáras konstrukciót (alapesetben egy e-mail 5 dollár, plusz címzettenként 1 cent, nagy tételben kedvezmények). Mindkettő nagyon jó analitikát tartalmaz, igaz, a MailChimpnél a teljesen részletes, előfizető-szintű statisztikákhoz egyszeri 30 dollárt kell fizetni a “telepítésért.” (Azért az idézőjel, mert gyakorlatilag kb. 1 bitet kell átállítaniuk.)

A MailChimp e-mail marketing szolgáltatásA másik fontos különbség: a Campaign Monitor “saját márkásítható” (“white label”), továbbértékesíthető (nagyker áron, szabadon álvasztható kisker haszonkulccsal, vagy fizethetsz te is). Felhasználói fiókodból akárhány ügyfél kampányait kezelheted, az ügyfél hozzáférhet a saját felületéhez, ahonnan küldhet kampányt vagy elemezheti a már kiküldötteket. Cserébe a MailChimphez van hivatalos WordPress plugin/widget is, és itt jegyezném meg, hogy a jobb hasábban alul feliratkozhatsz az e-mailes blogértesítőre.

Összességében, ha a költség nem (nagyon) számít, ritkábban küldesz hírlevelet, vagy éppen továbbértékesítenéd a szolgáltatást, inkább a Campaign Monitort használnám és javasolnám. Valahogy jobban kézre áll.

2 hozzászólás

 1. bszanto - 2009. március 9. hétfő 07:51

  Új blogposzt: E-mail marketing, magyarul http://twurl.nl/egvzpu

  This comment was originally posted on Twitter

  Válasz
 2. Koronix - 2009. március 9. hétfő 09:03

  A Campaign Monitort egy rendkívül jó, megbízható, rendes support-al és korrekt statisztikával rendelkező rendszer. Multicéges projekteknél sem hagyott minket bajban. Ajánlom. Balázs, a magyar nyelv pedig remélem megdobja majd a felhasználói körüket, megérdemli.

  Válasz

Have your say

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .