Egy elégedett ügyfél vallomása

Azt mondják, az elégedetlen ügyfél tíz ismerősével osztja meg tapasztalatait, az elégedett viszont csak háromnak mondja el a pozitív élményét. Hadd próbáljam meg ellensúlyozni ezt a szokást!

Bártházi András egyszerre rengeteg labdát tart a levegőben: egy remek webkettes blogot, a Miner blogkeresőt, a zin.hu metablogjait, a Wish Internet Consultingot, ráadásul a Netvibes fejlesztője is. Tegnap - egy másik cég rugalmatlansága miatt - hirtelenjében szükségem volt egy tárhely-szolgáltatóra, úgyhogy kértem Andrástól is egy ajánlatot.

Lényeg a lényeg: estére megvolt, működött, mint az álom. Ráadásul András közben Párizsban van, mégis a megbeszélések és a koncentrált programozási rohamok között is talált rá időt, hogy minden kívánságomat (érted, Wish) pillanatok alatt teljesítse.

Tíz év alatt nagyon ritkán láttam ilyen ügyfélszolgálatot, és ezt nem csak az online szektorra értem. Andrásnak még egyszer nagyon köszönöm, Neked pedig feltétlenül ajánlom!

Facebook hozzászólások:

3 hozzászólás to Egy elégedett ügyfél vallomása

  1. Nagy kincs az új (webkettes) fejlesztői generáció, aki már itt van a piacon, de sok tudatlanság miatt a cégek nem használják ki előnyeiket. Bártházi András is része ennek az új hullámnak és én is “éreztem” szakmaiságának a hatását.

    Nálam szabványosította a website dokumentumokat (HTML, CSS) egy nap alatt, ami más fejlesztőnek több hetes meló lenne. Ezennel is köszönöm András!

    Nebojsa

  2. András blogbirodalmának egy, a posztban nem említett eleme a Wiirsli blog ( http://wiirsli.blog.hu/ ). Az se kutya 🙂

  3. Hopp, azt kis is felejtettem, pedig a Wiirslinek is bérelt helye van a feedjaim között! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.