Karácsonyi ajándékötletek — 2006. évi kiadás

Működik a long tail — az elmúlt hetekben hirtelen megnőtt egy tavalyi bejegyzésem (egyébként klasszikus linkbait) iránti érdeklődés. Korán kezdődött a bevásárlószezon, de hát ha itt az igény, miért ne szolgálnám ki?

Szóval megkésve bár, de talán még időben, íme az idei válogatás. Most a címzettek nevesítése nélkül — viszont csoportosítva. Hátha találsz valami érdekeset!

ÚJ! Most fotókkal! 🙂

Játék

Olvasnivaló

 • Life After the 30-Second Spot — Azt hiszem, már ajánlottam párszor. Egy biztos: akit érdekel (vagy munkája miatt érint) a reklám és a marketing jövője, legjobban teszi, ha elolvassa.
 • Blogvilág — Ha már én is kontribuáltam egy kvázi-publicisztikát meg egy esszét. Persze nem (csak) ezért érdemes megvenni, elolvasni.
 • The Mind Gym — Eredetileg egy tréningcég, majd könyv, online közösség és még egy könyv. Self-help a javából: hasznos tippek, trükkök, millió forrásból.
 • Wired magazin — Az egyik utolsó papírmagazin, amit még olvasok. Gyönyörű, intelligens, gondolatébresztő, a tudományos-kulturális-oknyomozó újságírás egyik csúcsa.

Kütyü

 • Apple AirPort Express — Komplett vezeték nélküli hálózati router egy tápegységnyi, közvetlenül a konnektorba dugható kis dobozban. Utazáshoz ideális, ráadásul otthon rádughatod a hifit, és az itunes-ban beállíthatod, mi szóljon. New yorki vétel volt, de elvileg itthon is kapható.
 • Fon router — Olyan régen készültem megírni ezt a listát, hogy az első kommenting el is feledkeztem erről (köszi Kelt!). Közösségi (cocialista vagy fizetős) wifi világszerte, majdhogynem ajándék routerrel. Pedig még Kelt és HH témába vágó bejegyzéseire is akartam hivatkozni.
 • iPod nano — A. Legjobb. MP3. Lejátszó. Ráadásul lásd kettővel lejjebb.
 • Jimi wallet — A pénztárca azokbnak, akik utálják a pénztárcákat. Apró, cseppálló (állítólag vízhatlan, de nem próbáltam ki :)) műanyag dobozka, amiben elférnek a legszükségesebbek. Négy kártya (személyi, lakcímkárya, jogsi, bankkártya…) és — a pénzcsipeszben — néhány négyrét hajtot bankjegy. Imádom. Ráadásul most négyet fizet, ötöt kap akció van — majd’ minden színből vehetsz egyet!
 • Nike+iPod Sport Kit — Erről már írtam korábban, de még mindig imádom.

Szolgáltatás

 • DVDrent — Kis magyar Netflix: nagyjából egy új (két régebbi, négy leértékelt) DVD áráért egy hónapig annyi filmet kölcsönözhetsz, amennyit csak akarsz. Legfeljebb hármasával kihozza a futár, addig tartod meg őket, amíg akarod (és fizeted a havidíjat), majd az új rendelés kiszállításakor visszaviszi a régebbi filmeket. Ugyan az új megjelenésekre néha sokat kell várni, de elég nagy a választék, valamit biztos találsz.
 • flickr pro — Havi 2GB feltöltés, korlátlan tárhely a fotóid archiválására és megosztására, 25 dollárért. Megéri.
 • Second Life — Ha unod az elsőt, vagy időmilliomos vagy, netán külföldi ismerősökkel akarod (még egy helyen) tartani a kapcsolatot, irány a metaverzum. Némi valódi pénzért válthatsz Linden dollárt, vehetsz belőle ruhát, autót, földet, házat. Persze Frei Tamás szerint veszélyes
 • StuffBak — A nagyvállalatok előszeretettel tesznek azonosító címkét minden ingóságukra. Ez készletgazdálkodás szempontjából okés, de ha eltűnik, sokat nem érnek vele. A Stuffbak jobb: öntapadós, egyedi kódos címkét vásárolhatsz minden kütyüdhöz, majd regisztrálhatod az adatbázisukba. A becsületes megtaláló jelentkezhet a cégnél, jutalmat kap, te pedig visszakaphatod a cuccod. Állítólag az esetek 75%-ában.
 • USPack.hu — Ha sikerült olyan árut kinézned vagy vásárolnod, amit nem szállítanak Magyarországra, még mindig van egy esélyed. Ez a (magyar) vállalkozás csomagtovábbítással foglalkozik, vagyis a kinti raktáruk címét adod meg szállítási címnek, ők pedig (nyilván némi haszonnal) továbbítják neked ide, Magyarországra. Jó néhányszor használtam már őket, eddig még bármi gond nélkül.
Please install Flash and turn on Javascript.

Facebook hozzászólások:

7 hozzászólás to Karácsonyi ajándékötletek — 2006. évi kiadás

 1. Wifi routerből azért még van pár, ami remek ajándék. Csak a megajándékozott geekség faktora a határ. 🙂

 2. Frissítve, annyi ideje készültem megírni ezt a bejegyzést, hogy a Fon végül kimaradt… 🙂

 3. Ez a Jimmi tetszik. Már mindenem kártya, egyedül a nyomorult forgalmi papír, természetesen jó nagy. Van valakinek erre a problémára megoldása? Összehajthatom vajon?

 4. Hát, én személy szerint össze azért nem hajtanám… 🙂

  Én simán beteszem a belső (vagy nadrág-) zsebembe a tárca mellé. Persze úgy is lehetne, hogy rátűzöd a forgalmira a JimiX külső pénzcsipeszét.

 5. AirPort Express Base AirTunes-szal kb. 34,500 magyar pénzért (áfával) kapható gyakorlatban is az összes Apple viszonteladónál.

 6. Köszi FeGa, úgy rémlett, mintha az AirPort Express-t vonták volna ki Európából valami EU-s környezetvédelmi szabály miatt…

  Elvileg az eMac, iSight, AirPort termékeket érintette.

 7. Én is így emlékeztem, de megnéztem a saját árlistánkat (sokadik állásom), és az írt termék ott figyelt, sőt, még raktáron is van…

Leave a Comment

Your email address will not be published.