Nem mind arany?

Elindult hát a GoldenBlog-szavazás, s bár őszintén megtiszteltetésnek érzem, hogy felkerültem a shortlistre (a Praktikák kategóriába), az esélytelenek nyugalmával várom a végeredményt. 😀 Verseny- vagy vetélytársaim többek között Konrad, Wolf Gábor és, komolyan mondom, a Tékozló Homár.

Szóval sok az ismerős név — talán túlságosan is! Konrád és Hannibal Lektűr már megírta, ami nekem is elsőre szemet szúrt: a (jó értelemben véve) lelkes amatőrök és a category killer profik között kell dönteni. Sajnos (vagy nem sajnos) úgy tűnik, a közönségszavazáson az Index-blogbirodalommal szemben nem igazán rúgunk labdába. Persze nem csak a köz dönt, a zsűri csinálhat még királyokat.

Érdekes adalék, hogy a jelölés egyelőre nem hozott hatalmas forgalmat — legalábbis nálam. Tegnap összesen tizenöten jöttek a GoldenBlogról (igaz, ez az átlag napi látogatottságom harmada), ma eleddig hárman. Továbbra is figyelem, hány olvasót hoz a versengés, és beszámolok.

4 hozzászólás

 1. bülbül - 2006. július 14. péntek 15:13

  Tök vicces, hogy milyen sokan foglalkoznak ezzel a játékkal. Már megint kiderül, hogy a exhibicionizmus jelentős mértékben befolyásolja a bloggerek életét 🙂

  Persze az egy másik kommentárba való lenne, hogy vajon az erős ráhordó szereppel bíró látogatott lapok melletti blogokat van-e értelme összevetni a egyéni erőforrásokat felhasználó oldalakkal. (Jut eszembe, ki tud itthon más komoly lap melletti blogokról? A NOL mellett ugyan van, de az egy blogmotor a nagy oldal mellett és nem szerves része a lapnak - nem saját újságírók egyéni anyagait tartalmazza pl).

  Válasz
 2. Balázs - 2006. július 16. vasárnap 00:39

  Igen, az ego létfontosságú… 😀 Persze ez nem baj.

  Igaziból (az egotrip mellett) nyilván két szempont motiválhatja a panaszkodó bloggereket, beleértve persze magamat is. :p

  Egyrészt a várható látogatottság, vagyis hogy többen kíváncsiak rám, még ha csak egyszer is, másrészt a mainstream média legitimizáló szerepe. Valamiért ez még mindig fontos a blogoszférában, s persze még inkább a bizniszben.

  Válasz
 3. bülbül - 2006. július 30. vasárnap 23:14

  Szerintem a mainstream média pont ezt a területet a legkevésbé sem legitimálja - vagy inkább azt mondom, hogy erre a HVG annyira nem alkalmas - akkor már sokkal hasznosabb lenne erőteljesebb környezetet erre rávenni - pl helyi napilapokat (bár most jut eszembe milyen lenne, ha Basahalmot a HBM Napló promotálná :)) Tényleg, lett valami hatása a látogatottságodra a shortlist jelenlét?

  Válasz
 4. Balázs - 2006. július 31. hétfő 06:54

  Látogatottságban elég kevés hatás volt, július 13. óta mindösszesen 99 érdeklődő kattintott át (shortlistről 87, a randonblogról és a szavazólapról 6-6), bár ebből durván 8-9% már járt itt előtte. “Echo chamber” meg minden. 🙂

  Viszont érdekes, hogy még ma is jöttek ketten…

  A legitimációt inkább a blogok, mint kommunikációs eszköz üzleti használatára és magukra az üzleti vagy tematikus blogokra értettem. Persze ez még mindig megeshet, ha Wolf Gábor megnyeri az egészet és elég nagy offline kampányt csinál utána… 😛

  Válasz

Have your say

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .