A Greenpeace figyelmetlen volt

Kiküldés előtt ellenőrizd a sajtóközleményed! Ellenkező esetben úgy jársz, mint a Greenpeace: a szerkesztő benne felejtette az egyik utasítását. A Philadelphia Inquirer meg megtalálta, és persze megírta.

“In the twenty years since the Chernobyl tragedy, the world’s worst nuclear accident, there have been nearly [FILL IN ALARMIST AND ARMAGEDDONIST FACTOID HERE].” (Kiemelés tőlem - a szerk.)

Vagyis: “ide jön az ijesztő, elrettentő, világvége-hangulatú adat.” Mindig is tudtam, hogy a Greenpeace a legmegbízhatóbb, leghitelesebb, legőszintébb zöld szervezet. Nyilván a többi anyagukban is nagyjából ennyi az őszinteség — és az igazság.

Megjegyzem, tudtommal eddig még nem sikerült reagálniuk a figyelmetlenségből elkövetett szakmai öngyilkosságra.

Via: The Bad Pitch Blog, PR Week

2 hozzászólás

 1. Anita - 2006. szeptember 27. szerda 14:57

  Ez egyáltalán nem minősíti a Greenpeace-t. A legkiválóbb, legelhivatottabb környezetvédelmi szervezet. Mindenki használ túlzásokat annak érdekében, hogy nagyobb figyelmet kapjon az adott téma. Az emberek figyelmét szerették volna felhívni az igenis súlyos problémákra. Az adat, amit pedig ott közöltek volna, nem valószínű, hogy hamis lett volna.

  Válasz
 2. Balázs - 2006. szeptember 29. péntek 08:24

  Kedves Anita,

  Ízlések és pofonok. Én speciel nem értek egyet azzal, hogy a Greenpeace a “legkiválóbb, legelhivatottabb környezetvédelmi szervezet” lenne — pláne, hogy egészen világos, melyik iparágtól kapják a legnagyobb adományokat. (Segítek: érdekes, hogy a hihetetlen mennyiségű üvegház-hatást okozó gázerőművekkel nincs bajuk.)

  Két adalék: több éhező afrikai országot (pl. Zambia) győztek me, hogy ne fogadjanak el élelmiszersegélyt, mert lehet benne GM kukorica, és lehet, hogy az egészségtelen! (Bár bizonyíték nincs rá, hogy az lene, lásd a kiváló Penn & Teller duó Bullshit! című műsorának vonatkozó adását). Szóval inkább haljanak éhen holnap, mint hogy esetleg veszélyes GM kukoricát fogyasszanak.

  Ami pedig az atomenergiát illeti: Patrick Moore, a Greenpeace egyik alapítója speciel az atomenergia és a GM élelmiszer mellett áll, mert látja, hogy igenis szükséges és biztonságos alternatívák. Ki is átkozták. A Wired írt róla néhány éve, érdemes végigolvasni.

  Válasz

Have your say

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .