Ilyen a rossz online marketing

Már vagy egy hete akartam ezzel foglalkozni.

Tom Coates blogger, a BBC munkatársa arról írt, hogy 28 év után először lépett kapcsolatba az apjával, és a kommentek között egy bizonyos Barry Scott is megjegyezte, hogy ő sem találkozott 15 éve a saját apjával. Eddig rendben is lenne, csak hogy Barry Scott a Cillit Bang fiktív szószólója (kis hazánkban Kovács Lajos néven fut). Még a blogja címét is aláírta.

Coates gyanakodni kezdett, és lenyomozta a hozzászólót: IP-címe alapján a Young & Rubicam-től nyomult. Úgyhogy végighívta az összes Y&R ügynökséget Londonban, de sehol nem tudtam sem a Cillit Bang-ről, sem Kovács Lajosról (pardon, Barry Scott-ról).Sebaj, irány a Google!

És itt jön a magyar csavar: a Kreatív online-on talál egy hírt, miszerint a Partners JWT a Cillit Bang ügynöksége!

Technorati logo Technorati tags: ,

A londoni JWT-nél beismerik, hogy ők a Cillit Bang ügynöksége, de semmit nem tudnak Barry blogjáról, az account pedig épp nincs bent. Végül a Reckitt Benckiser-hez irányítják, ahol a meglepett illetékes ugyan tud a blogról, de maga is megrökönyödik Barry hozzászólásán. Arra kéri Coates-t, küldjön el mindent a főnökének. Coates mindezt leírja a blogján, és elküldi a linket a Reckitt-hez. A hír pedig futótűzként terjed a Weben.

Ennyi pénteken.

Kedden délután kap egy e-mailt a Cohn & Wolf-tól (“a Cillit Bang team” nevében), amiben bocsánatot kérnek a félreértésért, bár (állítólag) nem ők tehetnek róla. Csakhogy.

Csakhogy, mint kiderül, az e-mail ugyanarról az IP-ről érkezik, mint Barry hozzászólása… Na most legyünk okosak!

A leglátványosabb illusztrációval Niall Cook szolgált—ugyan H&K-s, de attól még lehet értelmes…

  1. On Cillit Bang and a new low for marketers…
  2. An apology from the Cillit Bang team…
  3. A few odd bits of detective work…

Have your say

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .