Gyűlöletbeszéd

Persze nem az a típus, amiről a sajtóban olvasunk, hanem amelyiket az amerikai kormányzat fű alatt bűncselekménnyé minősítette.

Amikor céges blogokról beszélgetünk, az egyik első kérdés az, mit tehetünk az ellenzők, ellenfelek, ellenségek, versenytársak és egyéb elllenérdekelt felek negatív hozzászólásaival?

Andy Hagans, a Performancing blogger-kollektíva (és az azonos nevű Firefox kiegészítő fejlesztői) tagja arról ír, hogyan kezeljük a gyűlölködőket.

Szóval mit tegyünk az ilyen hozzászólásokkal? Töröljük? Válaszoljuk meg? Vitatkozzunk velük?

Meglepő válasz: az attól függ. 🙂 Első lépésként mindenesetre azt javasolnám, tegyünk közzé egy világos hozzászólási és moderációs politikát, majd tartsunk, tartassunk be. Amennyiben minden hozzászólót előre tájékoztatunk (mondjuk az űrlap felett egy kis dobozban), hogy a véleményét természetesen elmondhatja, az szent és sérthetetlen, attól még anyázni, alaptalanul vádaskodni, vulgáris mondatokat írni tilos, senki nem lepődik meg, ha/amikor törlünk egy hozzászólást.

Ha mégis, csak idézni kell a szabályokat.

Have your say

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .